dilluns, 4 de febrer del 2013

Biblioteques amb DO


Biblioteques amb DO
De lletres i vi
Les biblioteques han apostat per reduir la distància entre els bons llibres i el bon vi. La combinació d’ambdós plaers és la raó de ser del projecte "Biblioteques amb DO", una iniciativa del Servei de Biblioteques que té com a objectiu dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes que volen respondre a les diferents necessitats del territori i, com els bons vins, crear-se la seva pròpia denominació d'origen.
Al llarg de tot l'any 2013, el maridatge entre lletres i vins convocarà 25 biblioteques públiques que s'aniran rellevant, mes a mes, com a aparadors de la seva denominació d'origen, amb l'organització d'activitats diverses: vermuts literaris, clubs de lectura, música, tastos de vins, lectures en veu alta, exposicions, etc.
Amb el suport dels serveis bibliotecaris regionals i dels cellers de cada territori, les biblioteques són les encarregades de programar un seguit d’activitats que s’acompanyaran amb la producció d'una edició limitada de vi, com a símbol identificatiu del projecte.
Per dur a terme aquest seguit d’activitats i perquè assoleixin les fites desitjades, s’ha comptat amb la col·laboració d’institucions de renom literari o vinícola com ara la Institució de les Lletres Catalanes , del Centre Quim Soler , de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) , i de VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya .
El desig de tots plegats és posar les bases d’un treball de llarg recorregut que vagi més enllà d’aquest primer cicle anual. Talment com les bones anyades que després d’un llarg repòs i silenci guanyen un lloc de privilegi en els cellers, així mateix aquesta proposta vol madurar, de mica en mica, fins aconseguir un espai propi a les biblioteques.
“Biblioteques amb DO” es va iniciae el gener de 2013, amb la DO Empordà i continuarà els següents mesos amb la resta de DO. El mes d'octubre de 2013 és el torn de la DO Catalunya, representada per la Biblioteca Central Xavier Amorós..

Més informació

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Powered by Blogger